Werkkostenregeling en Yellowbrick?

Ook in 2016 is de WKR (werkkostenregeling) verplicht voor alle werkgevers. Binnen deze regeling kan je in 2016 maximaal 1,2% van uw totale fiscale loon (de ‘vrije ruimte’) besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers. Over het bedrag boven de vrije ruimte betaalt u loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%. Daarnaast kan je bepaalde zaken onbelast blijven vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen door gebruik te maken van de zogenoemde gerichte vrijstellingen.

Parkeergelegenheid in de omgeving van de werkplek is onbelast als je er verantwoordelijk voor bent. Dat wil zeggen dat een werknemer je met succes aansprakelijk kan stellen als door jouw nalatigheid bijvoorbeeld zijn auto op deze parkeergelegenheid beschadigd raakt, dat is het nadeel.

Vergoed je de kosten van een parkeergarage of op straat vlakbij het kantoor, dan hangt de vergoeding af of je werknemer gebruikmaakt van een auto van de zaak. Zo ja, dan is deze vergoeding onbelast. Voor werknemers zonder auto van de zaak geldt de gerichte vrijstelling van € 0,19 per kilometer. Zie meer informatie en vragen op de website van de belastingdienst.

Wat kan Yellowbrick betekenen voor je bedrijf?
Onder de WKR kunnen de kosten voor parkeren bij de werkplek flink oplopen.

Op Mijn Yellowbrick voorzie je alle zakelijke parkeertransacties eenvoudig van transactiekenmerken. De parkeerkosten verdeel je zo over verschillende kostenplaatsen binnen het bedrijf. Voor de belastingdienst moet je de parkeeradministratie overzichtelijk hebben in zakelijke rijders (deze vallen niet in de vrije ruimte) en privé rijders (deze kosten vallen in de “vrije ruimte”)

Hoe voeg je een transactiekenmerk toe?

  1. Log in op ‘Mijn Yellowbrick’.
  2. Klik rechtsboven op het tabje ‘Zakelijk’ en klik op ‘Kenmerk toevoegen’.
  3. Bij ‘Ingeven per’ kan je kiezen waar je een kenmerk aan wilt toevoegen.
  4. Vul bij ‘Kenmerk’ het gewenste kenmerk in en ‘Vrije invoer’ aanvinken of je kunt zelf de ‘Waarde toevoegen’ in het veld ‘Mogelijke waarden’.
  5. Klik op ‘Opslaan’.
  6. Via het tablad ‘Kaart/Gebruiker’ of ‘Mobiel’ kun je vervolgens het toegevoegde transactiekenmerk koppelen aan je keuze uit stap 3.

Handig om te weten
Om een specificatie uit te laten draaien klik je op het tabje ‘Transacties’ en vervolgens op ‘Overzicht’. Je kunt sorteren op transactiekenmerken.

Tip! Er is een nieuwe functie waarbij de accountbeheerder per gebruiker kan aangeven of de eindgebruiker het kenteken zelf mag wijzigen. Lees hier hoe je dat moet doen.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.